Articole

SCELwa

Descriere

Obiectul activităţii INSEMEX-OEC SCELWA este evaluarea conformităţii, în vederea certificării din punct de vedere al puterii acustice, pentru echipamente destinate utilizării în exteriorul clădirilor.

Categorii de produse din domeniul de competenţă al INSEMEX-OEC SCELWA:

- Compresoare (< 350KW)

- Spărgătoare de beton şi picamere portabile.

- Cositori de gazon cu excepţia echipamentului agricol şi forestier şi a utilajelor multifuncţionale a căror componentă motorizată are o putere instalată mai mare de 20 kW

- Maşini de tăiat gazon / maşini de tăiat margini de gazon

- Motosape (< 3 kW)

- Grupuri electrogene (< 400 kW)

- Generatoare de sudură

 

Acreditări

Organismul de certificare produse INSEMEX-OEC SCELWA isi desfasoara activitatea în baza Certificatului de Acreditare ON 006 / 7.4/ 17.06.2013 emis de către Asociaţia de Acreditare din România – RENAR însoţit de Anexa nr. 1/ 17.06.2013, având şi notificarea de la Bruxeles NB 1809.

INSEMEX-OEC  dispune de laboratoare acreditate pentru efectuarea încercărilor necesare procesului de certificare. Grupul de Laboratoare de Încercări INSEMEX GLI (Certificat de Acreditare Nr. LI 374/2013,  Anexa nr. 3) 

Legislaţie

Directiva 2000/14/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 08 mai 2000 privind apropierea legislaţiilor statelor membre referitoare la zgomotul emis de echipamente utilizate în exterior cu modificările şi completările ulterioare

Hotărârea Guvernului nr.1756/2006 privind limitarea nivelului emisiilor de zgomot în mediu produs de echipamente destinate utilizării în exteriorul clădirilor.

Contact

Şef SCELWA                     Dr. Ing. Sorin Simion – Cercetător Științific gradul III

                        0254/541621 (int 128)

                        Email Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.